חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

היכולות האישיות שכל בעל עסק חדש חייב לפתח עם השנים

כשתקימו עסק העולם יתחלק לשניים:

אנשים שיגידו לך כל הכבוד, תהיה עצמאי/ת, תוכל לנהל את עצמך ולהגשים את הפוטנציאל שלך.

האחרים יגידו לך, למה אתה צריך את זה? זה כאב ראש, וזה מסוכן, ומס הכנסה….ועוד ועוד.

אם לא מדובר במישהו שבאמת הקים עסק, אז גם אלה וגם אלה לא יודעים במה כרוכה העצמאות.

להתמודד בכל יום עם משהו חדש שאף פעם לא עשית

להקים עסק זה לעבור לתפיסה אחרת לגמרי ממה ששכיר מכיר. בראש ובראשונה, כל האחריות היא עליך – מול הרשויות, מול הספקים ובעיקר מול הלקוחות – כל הטעויות הן עליך, אבל גם כל ההצלחות. שנית, אתה צריך ללמוד כישורים שהם לא טבעיים עבורך. כמעט בכל יום תצטרך להתמודד עם משימות שהם לאו דווקא הסיבה שבגללן הקמת את העסק, שמעולם לא היו בתחום הכישורים שלך. כמה מבעלי העסקים החדשים חשבו אי פעם שהם יצטרכו לדעת איך פועלת סליקת אשראי, או לקרוא דוחות של חברת האשראי?

דרך אחת להתמודד עם המשימות הן פשוט ללמוד אותן ברמה כזו או אחרת (בעצמך או באמצעות איש מקצוע), ודרך נוספת היא פשוט למצוא שותפים וספקים נאמנים לדרך (בפלאקארד תמצאו את צוות התמיכה המקצועי ביותר PeleTEAM שילווה אתכם בסליקה ומעבר).

אבל בכל מקרה בכל דרך שתבחר, יש 4 דברים שכל בעל עסק צריך לדעת איך לעשות:

(ליזמים שבדרך – הרשימה הזאת לא נועדה כמובן להרתיע, אלא רק לנסות להמחיש לאן אתם צועדים ומה צפוי מכם. אנו מאמינים שצריך ללכת עם הלב והתשוקה. ליזמים מנוסים, בטוח שתמצאו כאן נקודות שתזדהו איתן, כשבכל יום אתם עושים דברים שלא חשבתם שתצטרכו להתמודד איתם)

  1. מכירות: בלב של כל עסק פועמת פעילות המכירות. כל פעימה מוצלחת של הלב הזה מזרימה חיים (ואשראי) לכל מרכיבי העסק האחרים ומאפשרת לצמוח. אמנם ניתן להביא איש מכירות מצוין לעסק, אך גם איש מכירות צריך לשאוב את ההשראה מהבעלים של העסק. איש מכירות שלא יאמין במוצר, יצליח הרבה פחות. יש גם לזכור, שמכירה מתבצעת לא רק עבור לקוח הקצה – לעיתים המכירה מתבצעת מול משקיעים, מול שותפים ואפילו מול עובדים חדשים שרוצים לגייס לעסק. לכן, כל בעל עסק צריך קודם כל לנסח לעצמו פיץ' מכירות מעולה. לדוגמא, ניתן להתאמן על נאום המעלית המפורסם – הצגה עצמית קצרה מספיק וממוקדת שתהיה יעילה גם בזמן הקצר של נסיעה משותפת במעלית.
  2. מחשוב ושיווק דיגיטלי: פעילות עסקית שלא מתבססת כיום על מחשוב כדי לשפר שירות ותפעול, פשוט לא תעמוד בתחרות. בטח לא בעשור הקרוב בו טכנולוגיות עוצמתיות כגון AI (בינה מלאכותית) ולימוד מכונה עומדות לשנות את העולם העסקי. המחשוב גם מקשר כיום בין כל הפעילויות בארגון: המכירות באינטרנט או בחנות, שירות הלקוחות ותמיכה, משלוחים וייצור, כולם חייבים לדעת לדבר אחד עם השני. יש בעלי עסקים שחיים את עולם המחשוב, ויש כאלה שנאלצים ללמוד תוך כדי תנועה. אמנם אין צפי שבעל העסק ילמד תכנות או ניהול רשתות או קידום בפייסבוק, אבל מומלץ להבין מונחים בתחום וללמוד כיצד פועלים תהליכים נכונים, כדי שלפחות יהיה ניתן לבחור ספקים טובים בתחום.
  3. ניהול פיננסי: יש מנהלים שמספרים וכספים הם הדרך שלהם להסתכל על כל דבר שהם עושים, אבל רוב בעלי העסקים מגיעים מתחומים אחרים, והם נאלצים בעל כורחם להבין מהו תזרים מזומנים, איך מלאי משפיע על הרווחיות, לבצע התאמות אשראי ואיך להתמודד עם הבנק. אלה דברים שכל בעל עסק חייב לדעת כבר מיום ההקמה. יש כיום מגוון של קורסים שיכולים לסייע להיכנס לעניינים, וכמובן שאפשר להיעזר בשירותי להב שאינם יקרים.
  4. שמירה על גמישות: יש בעלי עסקים שלא יזוזו לפני שיש להם תוכנית עסקית מסודרת, ויש בעלי עסקים שפשוט קופצים למים עם הרעיון הראשון. לא משנה איזה סוג אתם, אחד מסודות ההצלחה של היזמים הגדולים ביותר הוא היכולת להשתנות בזמן אמת. גם אם אתם צריכים להבין את כל הצדדים של העסק, מנהלים גם צריכים להיות מסוגלים לשמור על ריחוק ולהסתכל על תמונת המצב המלאה. לפעמים אתם צריכים לנתק רגשות שפיתחתם כלפי הרעיון והעסק שלכם (אהבת העסק זה תנאי חשוב להצלחה) ולקבל החלטות מפוקחות: ייתכן וצריך להתאים את השירות למה שהשוק מחפש, ייתכן ויש עובדים או שותפים שבולמים הצלחה, ואולי משהו בחיים האישיים בכלל מפריע. זו אולי היכולת הקשה ביותר ללמוד, אבל היא יכולה לעשות את ההבדל בין כשלון, להצלחה והצלחה עצומה.
מעוניינים להצטרף?

נדאג שאחד ממומחי המכירות שלנו יחזור אליכם עם הפתרון המתאים ביותר לעסק שלכם.